«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – 1η Συμπεριληπτική Ημερίδα Κολύμβησης»

~ Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κορίνθου η «1η Ημερίδα Μεικτής Κολύμβησης» μαθητών Δημοτικού!
~ Θα θέλαμε να Συγχαρούμε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εφυραίος ΑΘΛΟΣ και, συγκεκριμένα, την Πρόεδρο και επί σειρά ετών φίλη, κα Γουμπούρου Γεωργία, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.
Οι συγκεκριμένες δράσεις προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Η ισότητα, η δικαιοσύνη και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκτούν σταθερή αξία στη ζωή όλων και, κατ’ επέκταση, ανυψώνουν το πολιτιστικό επίπεδο μιας τοπικής κοινωνίας!
~ Η ανοιχτή κοινωνία είναι μια κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι – ανεξαρτήτως των διαφορών τους – απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στους πόρους και τις υπηρεσίες. Η έννοια αυτή περιλαμβάνει την εξάλειψη των διακρίσεων και τη δημιουργία περιβαλλόντων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων των ατόμων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Ακόμη, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η ενίσχυση της συμμετοχής όλων των ομάδων είναι η ταυτότητα ενός ανεπτυγμένου κοινωνικού συνόλου.
~ Για να επιτευχθεί μια συμπεριληπτική – ανοιχτή κοινωνία, απαιτείται συνεργασία από όλους τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των ιδιωτικών δρώντων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των ίδιων των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν, η συνεργασία του ΚΔΑΠ «Εφυραίος Άθλος» με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου αξίζει πολλά Συγχαρητήρια!!! 👏👏👏
~ Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητές του Σχολείου μας και αισθανόμαστε υπερήφανοι!
▫️ Σόμπαλα Ζωή, Β’ Δημοτικού: 6η θέση στα 100 μέτρα πεταλούδας σε όλες τις θέσεις με πέδιλα!
▫️ Κυριακοπούλου Τέρψη, Ε’ Δημοτικού: 2η Θέση στη mini σκυτάλη και 5η Θέση στα 100 μέτρα, Μεικτή Ατομική!
▫️Πιτσάκης Τάσος, Δ’ Δημοτικού: 1η Θέση 25 μέτρα, Πόδια ελεύθερο σανίδα!
▫️Κορομηλάς Ιάσονας, Δ’ Δημοτικού: 3η Θέση, 25 πόδια Πεταλούδας με μακαρόνι!
▫️ Κατεμής Γιάννης, Δ’ Δημοτικού: 1η Θέση στα 25 μέτρα, ελεύθερο!
▫️ Ραυτόπουλος Γιώργος, Ε’ Δημοτικού: 1η Θέση στα 25 μέτρα, ελεύθερο!
~ Θερμά Συγχαρητήρια, παιδιά μας! 👏👏👏