Ενημέρωση για τον Διαγωνισμό Καγκουρό

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι λόγω των εξελίξεων στη χώρα σχετικά με τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2020 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και κατ’ οίκον από κάθε μαθητή το Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, και ώρα 09:00 το πρωί.
Η προετοιμασία για τον διαγωνισμό διενεργείται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της κάθε τάξης και έχει ενσωματωθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Πιο αναλυτικά:
• Ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, κατ’ οίκον.
Στην ιστοσελίδα www.kangaroo.gr, επιλέγοντας Πληροφορίες για τον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό 2020 υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και βίντεο που περιγράφει τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές όταν θα μπουν, στις 23 Μαΐου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού.
• Οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα 11 Μαΐου, όπως και η ακύρωση των συμμετοχών.
• Όλοι οι μαθητές ,που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα κι ένα e-mail στον εκπαιδευτικό της τάξης τους. Αυτό μπορεί να είναι είτε το προσωπικό τους ή του κηδεμόνα τους.
Επιτρέπεται δύο μαθητές να δώσουν το ίδιο e-mail. Π.χ. δύο αδέλφια μπορούν και τα δύο να δώσουν από κοινού το e-mail του κηδεμόνα τους.
Χωρίς e-mail η συμμετοχή στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι αδύνατη.
• Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 2 ώρες αντί 1,5 που ήταν μέχρι τώρα.Αυτό γίνεται επειδή τα παιδιά μπορεί να μην έχουν εξοικείωση με τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Επίσης, γίνεται για να εξομαλυνθούν τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάποιους λόγω αργής σύνδεσης στο ιντερνέτ.
• Οι διαγωνιζόμενοι στις 23 Μαΐου μπορούν να μπουν στο σύστημα με τα θέματα οποιαδήποτε στιγμή από 9:00 έως 12:00. Ο χρόνος τους των 2 ωρών αρχίζει να μετρά από την στιγμή που θα ξεκινήσουν. Για παράδειγμα αν σε ένα σπίτι υπάρχουν δύο αδέλφια αλλά ένας υπολογιστής, μπορεί ο ένας αδελφός να μπει στο σύστημα από 9:00 έως 11:00 και ο άλλος από 11:30 έως (δύο ώρες αργότερα) τις 13:30. Αρκεί δηλαδή να μπει πριν τις 12:00.
• Όσον αφορά τα δωράκια, τις Βεβαιώσεις, το βιβλίο και λοιπά, που δικαιούνται οι διαγωνιζόμενοι μαθητές, παραμένουν τα ίδια εκτός από τον αναγκαίο ετεροχρονισμό της αποστολής τους.Θα φτάσουν στο σχολείο μας λίγες μέρες μετά τον ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.
• Τέλος, με την βαθμολόγηση των γραπτών, θα αποσταλούν στο σχολείο μας πριν την λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι Διακρίσεις και η αναλυτική βαθμολογία των μαθητών.
Με λίγα λόγια, ο Διαγωνισμός παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος εκτός από τις αυτονόητες ρυθμίσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα παιδιά διαγωνίζονται από το σπίτι τους αντί να παρουσιαστούν στον χώρο του σχολείου στις 23 Μαΐου.
                                                                                                                     Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Οδηγίες διεξαγωγής διαγωνισμού για τους μαθητές:
Εκτός από το ονοματεπώνυμό σου και τα υπόλοιπα στοιχεία σου (τάξη, Σχολείο και λοιπά) είναι απαραίτητο ένα e-mail (δικό σου ή του κηδεμόνα σου).Επίσης πρέπει να καταβάλεις την συνδρομή των 12,50€ για τον διαγωνισμό (το υλικό που έχεις να λαμβάνεις ξεπερνά κατά πολύ αυτό το ποσό).
Εάν έχεις ήδη κάνει εγγραφή πρέπει οπωσδήποτε να βεβαιωθείς ότι το Κέντρο Εξέτασης που υπάγεσαι έχει το e-mail σου.Παρακαλώ επικοινώνησε με το Κέντρο Εξέτασης που υπάγεσαι (εάν το ίδιο δεν επικοινώνησε ήδη μαζί σου) για να τους δώσεις το e-mail σου.
Χωρίς e-mail η συμμετοχή στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι αδύνατη.
Λίγες ημέρες πριν τον διαγωνισμό, θα πάρεις ένα μήνυμα στο e-mail που δήλωσες, με τίτλο «Διαγωνισμός Καγκουρό 2020».
Στο e-mail αυτό θα υπάρχει ο σύνδεσμος που θα σε οδηγήσει (την ημέρα και ώρα του διαγωνισμού) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα διαγωνιστείς.
Ο σύνδεσμος είναι ατομικός για κάθε μαθητή, και αποτελεί τον κωδικό αναγνώρισής σου από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού.
Μπορείς να διαγωνιστείς από οποιαδήποτε συσκευή, υπολογιστή, tablet, ακόμα και κινητό αλλά προτείνουμε να μπεις από υπολογιστή.
Θα χρειαστείς σύνδεση στο internet καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, και για την υποβολή των απαντήσεων στο τέλος.
Το Σάββατο 23 Μαΐου, στο διάστημα από 09:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι πάτα τον σύνδεσμο που θα βρεις στο e-mail σου.Θα σε πάει στην σελίδα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Από την στιγμή που θα μπεις στο σύστημα έχεις στην διάθεσή σου 2 ώρες μέχρι να ολοκληρώσεις τον διαγωνισμό.
Στην ιστοσελίδα www.kangaroo.gr, επιλέγοντας Πληροφορίες για τον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό 2020 υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και βίντεο που περιγράφει τι ακριβώς έχεις να αντιμετωπίσεις την ημέρα του διαγωνισμού.