arist_drone1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 - 2023

To ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ είναι ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε το 2000. Λειτουργεί ως πλήρης εκπαιδευτική μονάδα με παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 17 στρεμμάτων πλησίον του Ισθμού της Κορίνθου και διαθέτει άνετες λειτουργικές αίθουσες, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις.

Στόχος του Σχολείου είναι να προετοιμάσει τον σημερινό μαθητή ώστε να γίνει μελλοντικά υπεύθυνος πολίτης με αξίες, ιδανικά και κοινωνική συνείδηση. Η συμβολή του στην αναβάθμιση της Παιδείας του τόπου είναι κεφαλαιώδης και αδιάλειπτη. Παρέχει υψηλό επίπεδο διδασκαλίας με επιλεγμένους και διαρκώς επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, με εκατοντάδες εισαγόμενους σε Πανεπιστημιακές σχολές και επιτυχημένους επαγγελματίες. 

Οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς και διακρίνονται (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ρομποτική, Λογοτεχνία). Χαρακτηριστική είναι η ετήσια συμμετοχή του σχολείου στα πειράματα Χημείας και Βιολογίας που διοργανώνει το Athens Science Festival στο Γκάζι. Πρόσφατα το ανθρωποειδές ρομπότ «Τάλως» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Η απόκτηση πτυχίων στις Ξένες Γλώσσες και την Πληροφορική – είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο Αγγλικών (Michigan ECPE, Cambridge English Young Learners, NOCN), Πληροφορικής (Πιστοποίηση Microsoft), αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Γαλλικού Ινστιτούτου (DELF – DALF – SORBONNE) στον νομό Κορινθίας – είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του σχολείου… 

Εκτός όμως από την καθαρή γνώση, το σχολείο στοχεύει στην πολύπλευρη διάπλαση της μαθητικής προσωπικότητας και γι’ αυτό οργανώνει και επιτυγχάνει μια ολιστική Παιδεία. Ενθαρρύνει την ανθρωπιστική εκπαίδευση – κυρίως στο Δημοτικό και Γυμνάσιο – διενεργώντας επιστημονικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις. Έχει για το σκοπό αυτό διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες (υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ένωσης Φιλολόγων, της Μητρόπολης ή της Περιφέρειας, της θεραπευτικής κοινότητας 18 και άνω). Έχει διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες – αθλητές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, επιστήμονες – όπως τον Γιάννη Σπανό, τον Μίμη Πλέσσα, τον Μανούσο Μανουσάκη, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Νότη Μαυρουδή, τον Μάνο Ελευθερίου, και πολλούς άλλους. Έχει διοργανώσει αφιερώματα σε κορυφαίους ποιητές μας και συγγραφείς, όπως τον Οδυσσέα Ελύτη, τον νίκο Καζαντζάκη, την Άλκη Ζέη, προκειμένου να προβάλλει θετικά πρότυπα στους μαθητές.

Κάθε χρόνο οι μαθητές του Λυκείου ταξιδεύουν στο εξωτερικό διευρύνοντας τον πολιτισμικό τους ορίζοντα. Αλλά και οι εκδρομές των υπόλοιπων τάξεων αποτελούν αφορμή γνωριμίας και εξοικείωσης με το αρχαίο παρελθόν (αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία: Μεσσήνη, Δίον, Δελφοί, Δωδώνη, Ολυμπία, Ακρόπολη Αθηνών, Ακροκόρινθος, Λύκειον Αριστοτέλης, Μυκήνες, Αρχαία Αγορά …)  αλλά και το παρόν (παρακολούθηση σύγχρονων θεατρικών έργων, κινηματογραφικών ταινιών, επίσκεψη σε εκθέσεις ζωγραφικής). 

Συχνότατες είναι και οι δραματοποιήσεις αποσπασμάτων από αρχαίες τραγωδίες που υλοποιούνται από τους μαθητές μας τόσο στο χώρο του σχολείου (στο πλαίσιο του μαθήματος ή των σχολικών εορτών) όσο και σε αρχαία θέατρα (Σικυώνα, Επίδαυρος, αρχαία Μεσσήνη). Το σχολείο μας σε συνεργασία με το «Διάζωμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο» υιοθέτησε το θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας, το οποίο συχνά επισκέπτεται. Αρκετές, επίσης, θεατρικές παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ή στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Κορίνθου. Εκτός θεατρικά και πολλά μουσικά δρώμενα έχουν υλοποιηθεί από την Χορωδία του Σχολείου μας, όπως τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, στο σχολείο μας στο πλαίσιο της καλλιέργειας των δεξιοτήτων, της δημιουργικής, κριτικής και στρατηγικής σκέψης τα παιδιά διδάσκονται σκάκι, ρομποτική, αστρονομία. Γνωρίζουν βαθύτερα το νομό μας διευρύνοντας την «Τοπική Ιστορία». Ο όμιλος δημοσιογραφίας εκδίδει την εφημερίδα «Κονδυλοφόρος». Ο όμιλος ρητορικών λόγων «Δείναρχος» εξασκεί τα παιδιά στη Τέχνη της πειθούς και λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιους ρητορικούς διαγωνισμούς. Ο όμιλος περιβάλλοντος – βραβευμένος  κι αυτός από τον Δήμο Λουτρακίου – για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω» σφυρηλατεί οικολογική συνείδηση αναλαμβάνοντας δράσεις βοηθητικές για το περιβάλλον, όπως καθαρισμούς παραλιών, αναδασώσεις κ.α.

Κορωνίδα των δράσεων και στόχος των εκπαιδευτικών μας προσπαθειών είναι ο Εθελοντισμός, με υιοθεσία παιδιών (κατά το παρελθόν «Action Aid»), προσφορά χρημάτων ή αγαθών – στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στο «Ευθύμειο», στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο «Make A Wish» (βραβεύσεις του σχολείου μας), με δωρεά μυελού των οστών και αιμοδοσίας. Το σχολείο μας οραματίζεται να οικοδομήσει κουλτούρα εθελοντισμού στους μαθητές του και να τους εφοδιάσει εν γένει με δεξιότητες, ηθικές και πνευματικές.